Lieve vrouwen,
De vrouwencirkel van vrijdag 17 juni 2022 stond in het teken van de Godin Lakhsmi en leven vanuit het gevoel van Overvloed.

Binnen het hindoeïsme wordt Lakshmi gezien als de moeder van het universum. Vrouwelijker kan het niet worden. 🙂

Ze is de godin van overvloed, zowel spiritueel als materieel. Als spirituele wezens hebben we van nature een aantrekkingskracht voor overvloed, rijkdom en voorspoed. Want wij zijn in onze kern liefde, en liefde is overvloedig.

 

Vrouwencirkelavond 17 juni 2022: Godin Lakshmi en leven in Overvloed:

Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn-Godin Lakshmi en leven vanuit Overvloed

Vrouwencirkelavond 20 mei 2022: Knuffelstenen maken!

Vrouwencirkel 20 mei 2022 – Knuffelstenen

.

.

Lieve vrouwen,

De prachtige gekleurde stenen hiernaast waren eerst grijze stenen waar je aan voorbij loopt als je niet bewust je aandacht er naar uit laat gaan. De grijze stenen representeerden gebieden in onszelf die ondergeschoven zijn, aan de kant gezet of in een hoekje liggen te verstoffen. We hebben ze liefdevol gepakt en ze prachtig laten stralen door ze te verven. Dit gunnen we die grijze delen in onszelf ook: dat ze weer mogen stralen zoals ze eens ook hebben gedaan; en dat hun stralen anderen mogen bereiken met hun mooie energie. Daarom hebben we de stenen mee naar huis genomen om ze uiteindelijk buiten ergens een plekje te geven, zodat ze anderen kunnen bereiken met de liefdevolle energie die wij erin hebben gestopt.

 

 

Lieve vrouwen,

In het thema van de 5 Chinese elementen hadden we een groot systemisch veld gemaakt. Iedereen had wat voorwerpen meegenomen, die voor hen een verbinding hadden behorend bij één van de 5 elementen. Het maakte het veld persoonlijker, en verrijkte de energie van de elementen.

We gingen met z’n allen op een innerlijke reis om te ontdekken welke elementen in ons zelf verbonden zijn met genieten, verwondering, passie, enzEn het was een ware ontdekkingsreis! We hebben allemaal ons met drie verschillende elementen verbonden. En ontdekt dat alle drie de elementen ons een andere kwaliteit meegeeft, die ons verrijkt.

Zo ontdekte we:
– dat de één bij het element vuur zich enorm in haar comfortzone voelde en het een plek was om graag te zijn;
– terwijl de ander bij het element vuur zich onrust voelde, maar dat bleek dat die onrust een uitnodiging was om in beweging te komen en te verbinden met activiteiten die met passie verbonden waren.

Het element aarde veranderde, liet je stevig geaard voelen, met beide benen op de grond. Maar het gaf ook een naar binnen gekeerde energie, voor even een afsluiting van de buitenwereld om je heen, en jezelf in het middelpunt.

Het element metaal gaf een gevoel van stevigheid en vastberadenheid, wat een fijne combinatie leek met het element water. Een mooie gebalanceerde aanwezigheid van yin en yang in jezelf.

Water gaf gevoelens, maar ook verbinding met de mensen om je heen.

En hout nodigde uit om te ontdekken, om sensitief te zijn, om dingen vanaf een ander standpunt te beschouwen.

De tijd vloog voorbij en aan onze ontdekkingstocht kwam een einde. Maar het vermoeden is dat als we verder op ontdekkingsreis waren gegaan dat we hadden ontdekt dat alle elementen een beroep doen op een deel van ons wat ons verrijkt en waar we ons goed bij voelen. En voor zo ver dat gevoel er nu nog niet was, dan lag er een uitnodiging in om op ontdekkingstocht te gaan, draken te verslaan en de schat die er voor een ieder van ons aanwezig was te veroveren.

Warme groet van Mandy en Suzanne, en graag tot ziens op vrijdagavond 20 mei.

 

Vrouwencirkelavond 22 april 2022 Thema: De 5 elementen

Vrouwencirkel 22 april 2022 – 5 elementen

Vrouwencirkelavond 25 februari 2022: Werken met de Chi:

Vrouwencirkel BegeerjeVrouwZijn-Chi

Lieve vrouwen,
Het thema van de Vrouwencirkel van 25 februari 2022 was: Chi, ook wel Ki of Tsji genoemd. We hebben onze mannelijke levensenergie mogen ervaren, versterken en vieren. In het bos had ik takken verzameld met allemaal een unieke vorm die deden denken aan wapens of sleutels. Ook had ik orakelkaarten waarop energiewezens stonden afgebeeld. Het blijft me verwonderen hoe bovenstaande werkmaterialen vervolgens toegang helpen verlenen tot, in dit geval, onze unieke mannelijke energie. Het blijft me verwonderen hoe spiritueel en energetisch werken ons kan verrijken. Ook nu weer, één van de deelneemsters maakte contact met de mannelijke energiekracht in haar en ging staan voor zichzelf. Ze voelde de mannelijke energie in haar stromen en speelde uit hoe ze een grens trok naar iemand die steeds haar grenzen opzoekt en overgaat. Ze begon zich te realiseren dat ze deze grens mag trekken, dat ze voor zichzelf mag opkomen en ‘het voelde goed’. Het voelde krachtig. Het maakte blij.

Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat de mannelijke energiestroom ook nog een (lange) weg te gaan heeft om vrij te mogen stromen. Er zit nog taboe op het uiten van kracht. Zeker in een tijd waarin Poetin/Rusland Oekraïne aanvalt. Maar er is een verschil tussen Machtsvertoon en Kracht. De laatste, Kracht, gaat voor mij gepaard met gelijkwaardigheid en respect, de eerste duidelijk niet. Waar wij naar streven is een verbinding tussen hartsgebonden vrouwelijke energie en hartsgebonden mannelijke energie. Poetin zijn oorlogshandelen komt voort uit Egogebonden energie.

Het werken met de mannelijke energiestroom zal zeker nog eens aan bod komen binnen onze vrouwencirkelavonden.
Hoop je daar te ontmoeten.

Lieve groet Mandy

 

Lieve vrouwen,

Het thema van deze eerste vrouwencirkel in 2022 was ‘nieuwjaarsintentie’. De intentie was om te ontsluieren wat tot dan toe verborgen in je zat en mag gaan stralen.
Het was een intensief proces. Er waren 3 deelneemsters en zoals altijd gaf het universum ons wat we nodig hadden.  Nadat we connectie gemaakt hadden met onze innerlijke schatten hebben we ons een weg gebaand met een zwaard, om het pad te effenen naar ons heiligdom.

De schatten werden via drie prachtige wegen naar je innerlijke heiligdom en innerlijke kracht blootgelegd:
– Door letterlijk sluiers weg te nemen met overtuigingen en opgelegde normen en waarden vanuit het verleden die onze krachten en verborgen kwaliteiten versluierden;
– Door de sjalen toe te voegen als ballast en te voelen dat ondanks de ballast, of juist door de ballast, je je heel krachtig kan voelen bij je eigen waarheid;
– en door waarden en normen/overtuigingen die door het verleden een bittere nasmaak hadden gekregen,  opnieuw te labelen en daardoor een vernieuwde waarde kregen die wel resoneert met je eigen innerlijke waarheid.

Wat werd blootgelegd was:
– een krachtige vrouw;
– mezelf zijn;
– vuurkrachtig, stevig verankerd zijn in liefde;
– sensitieve zelf zijn
– the change/ the chance

Na de cirkel kregen we info op ons af vanuit het nieuwe chinese jaar die in februari begon, de betekenis van de nieuwe maan op 1 februari, en vanuit de nummerologie de betekenis van 2-2-22. En alle drie vermelden loslaten en verbinden met je mooie innerlijke waarheid en schatten.

We nodigen je uit om eens tijd voor jezelf te nemen en op jouw manier los te laten en nieuwe waarheden en schatten te ontdekken en te integreren.
Luister buivoorbeeld naar een begeleide meditatie met als thema loslaten of empowerment of over de nieuwe maan van 1 februari;
Ga creatief aan het werk en maak twee tekeningen: één met energie die je loslaat en één met energie die je krachtiger wilt laten stromen.
Of maak een pad met kussens of stapstenen die je gaat lopen. Drie stapstenen om los te laten, en 1 eindpunt met als thema: mijn mooi nu! (Of wat dan ook; geef er vooral zelf woorden aan.

Succes dames!

De volgende vrouwencirkel is op 25 februari.

Warme groet van Mandy en Suzanne

Vrouwencirkelavond vrijdag 28 januari 2022: “Nieuwjaarsritueel”:

Vrouwencirkel 28 januari 2022 – BegeerjeVrouwzijn