Vrouwencirkelavond 2 december 2022: Geschenken:

Vrouwencirkel 2 december 2022-Geschenken

Lieve, mooie vrouwen,
Wat hebben we weer een bijzondere avond met elkaar mee mogen maken. Resonerend op de energie van Sinterklaas en kadootjes geven en lekkers krijgen was et thema deze keer “Geschenken”. We hebben elkaar een niet-materieel geschenk gegeven, in de vorm van een massage, een healing, een reading, een collage met een persoonlijke boodschap en een gesprek met aandacht voor elkaar.

In tweetallen en één drietal zonderde we ons apart. De bedoeling was dat je zowel iets gaf aan de ander als dat je van de ander ontving. Ontvangen en geven in balans, en ook zo voelbaar dat in het ontvangen ook geven zit, en in het geven ontvangen zit.

De wisselende activiteiten die zich ontvouwden lieten zien dat een ieder iets te geven had. En dat dat over de hele groep gezien een rijkdom aan kwaliteiten waren. En zoals altijd schonk het universum je een partner waarmee je resoneerde met het thema dat naar voren kwam.

Op vele niveaus een cadeautje. De avond werd dan ook door iedereen als heel fijn ervaren.

Lieve groeten Mandy en Suzanne

De volgende vrouwencirkel is op vrijdagavond 13 januari 2023.

Vrouwencirkel 4 november 2022: Ontmoeting met je Toekomstige Zelf:

Vrouwencirkel 4 november 2022-OntmoetingToekomstigeZelf

Lieve vrouwen,
We hebben weer een mooie vrouwencirkel met elkaar gehad. Deze keer hebben we een ontmoeting gehad met ‘Onze Toekomstige Zelf’

In een begeleide meditatie lieten we ons meenemen naar een fijne plek waar we onze toekomstige zelf konden zien, ervaren, voelen en/of horen.

Daarna kreeg iedereen ook nog de mogelijkheid om in een opstellingsveld de kracht te ervaren van een belangrijke kwaliteit van hun toekomstige zelf.

Dit was een ware happening. Voor degene, die in de energie stond van de kwaliteit van een toekomstige zelf, was het een bijzondere ervaring om die kracht in zichzelf te voelen. En voor degene die een ontmoeting kreeg met zichzelf een prachtige eye-opener hoe fijn het is om die kwaliteit voluit in jezelf toe te laten.

Er werd volop gelachen en geknuffeld. Wat maar weer aangeeft hoe fijn de energie is als we in ons kracht staan. En verbazend genoeg, of eigenlijk ook weer helemaal niet, was datgene waarmee we in ons kracht staan ook datgene waarin we ons het meest kwetsbaar voelen.

Lieve groeten Suzanne en Mandy

Vrouwencirkelavond 7 oktober 2022: Vergeving en Verzoening:

Vrouwencirkel 7 oktober 2022-Vergeving

Lieve vrouwen,

Wat hebben we weer een mooi samenzijn gehad.
Wij, Suzanne en Mandy zijn onder de indruk van hoe kwetsbaar iedereen heeft verteld over hun ervaringen met zichzelf en anderen kunnen vergeven. Alle vrouwen hadden een foto van zichzelf of een dierbare meegenomen. De foto’s hebben een plek gekregen op een altaar. De feedback die we kregen was dat het goed voelde en ontroerde om tegen de foto van zichzelf de vier zinnen van het Ho’Oponopono ritueel te zeggen:

“Het Spijt Me”
“Vergeef Me
“Ik Hou Van Je”
en “Dank Je”

En zoals Racoon het zingt “And everyday i love you more. You look like you did before, only prettier and every day i love you more. I love you more, more, evry day i love you more.””!

De vier zinnen van het Ho’Oponopono ritueel tegen jezelf zeggen en meezingen met Racoon’s Love You More is écht Iets om thuis uit te proberen of te herhalen.
Veel plezier, en tot de volgende vrouwencirkel.

Lieve groeten Mandy en Suzanne

Vrouwencirkel 9 september 2022: Overvloed ervaren:

Vrouwencirkelavond 2022-Overvloed

Lieve vrouwen,

We hebben weer een mooie avond samen beleefd op vrijdag 9 september. De opkomst was ook overvloedig. Met een mooie groep vrouwen hebben we ons gebaad in Overvloed.

Want waarin zit nu eigenlijk het gevoel van baden in Overvloed?
We hebben deze keer met opstellingen gewerkt door uit 25 kaarten 4 kaarten te trekken en in het vak te gaan staan van ofwel een Tekort / Gemis Voelen,  ofwel Voldoening voelen, ofwel Overspoeld voelen door alle verantwoordelijkheid die Overvloed met zich mee kan brengen en daardoor overprikkeld raken.

Volgens de deelnemende vrouwen zit Overvloed in:
– Rust en Tevredenheid voelen;
– Je veilig voelen;
– Het kunnen delen met anderen;
– Vertrouwen voelen dat je ontvangt wat je nodig hebt op het moment dat je
het nodig hebt.

Voldoende geld hebben is fijn, maar niet nodig om Overvloed te ervaren.
Baad jezelf maar eens in de stralen van de zon. Hoe overvloedig voelt dat.

Lieve groeten Mandt en Suzanne

Vrouwencirkelavond vrijdag 17 juni 2022: “De Godin Lakshmi en leven in Overvloed”:

Lieve vrouwen,
De vrouwencirkel van vrijdag 17 juni 2022 stond in het teken van de Godin Lakhsmi en leven vanuit het gevoel van Overvloed.

Binnen het hindoeïsme wordt Lakshmi gezien als de moeder van het universum. Vrouwelijker kan het niet worden. 🙂

Ze is de godin van overvloed, zowel spiritueel als materieel. Als spirituele wezens hebben we van nature een aantrekkingskracht voor overvloed, rijkdom en voorspoed. Want wij zijn in onze kern liefde, en liefde is overvloedig.

 

Godin Lakshmi en leven in Overvloed:

Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn-Godin Lakshmi en leven vanuit Overvloed

Vrouwencirkelavond 20 mei 2022: Knuffelstenen maken!

Vrouwencirkel 20 mei 2022 – Knuffelstenen

.

.

Lieve vrouwen,

De prachtige gekleurde stenen hiernaast waren eerst grijze stenen waar je aan voorbij loopt als je niet bewust je aandacht er naar uit laat gaan. De grijze stenen representeerden gebieden in onszelf die ondergeschoven zijn, aan de kant gezet of in een hoekje liggen te verstoffen. We hebben ze liefdevol gepakt en ze prachtig laten stralen door ze te verven. Dit gunnen we die grijze delen in onszelf ook: dat ze weer mogen stralen zoals ze eens ook hebben gedaan; en dat hun stralen anderen mogen bereiken met hun mooie energie. Daarom hebben we de stenen mee naar huis genomen om ze uiteindelijk buiten ergens een plekje te geven, zodat ze anderen kunnen bereiken met de liefdevolle energie die wij erin hebben gestopt.

 

 

Vrouwencirkelavond vrijdag 22 april 2022: “De 5 Elementen”:

Lieve vrouwen,

In het thema van de 5 Chinese elementen hadden we een groot systemisch veld gemaakt. Iedereen had wat voorwerpen meegenomen, die voor hen een verbinding hadden behorend bij één van de 5 elementen. Het maakte het veld persoonlijker, en verrijkte de energie van de elementen.

We gingen met z’n allen op een innerlijke reis om te ontdekken welke elementen in ons zelf verbonden zijn met genieten, verwondering, passie, enzEn het was een ware ontdekkingsreis! We hebben allemaal ons met drie verschillende elementen verbonden. En ontdekt dat alle drie de elementen ons een andere kwaliteit meegeeft, die ons verrijkt.

Zo ontdekte we:
– dat de één bij het element vuur zich enorm in haar comfortzone voelde en het een plek was om graag te zijn;
– terwijl de ander bij het element vuur zich onrust voelde, maar dat bleek dat die onrust een uitnodiging was om in beweging te komen en te verbinden met activiteiten die met passie verbonden waren.

Het element aarde veranderde, liet je stevig geaard voelen, met beide benen op de grond. Maar het gaf ook een naar binnen gekeerde energie, voor even een afsluiting van de buitenwereld om je heen, en jezelf in het middelpunt.

Het element metaal gaf een gevoel van stevigheid en vastberadenheid, wat een fijne combinatie leek met het element water. Een mooie gebalanceerde aanwezigheid van yin en yang in jezelf.

Water gaf gevoelens, maar ook verbinding met de mensen om je heen.

En hout nodigde uit om te ontdekken, om sensitief te zijn, om dingen vanaf een ander standpunt te beschouwen.

De tijd vloog voorbij en aan onze ontdekkingstocht kwam een einde. Maar het vermoeden is dat als we verder op ontdekkingsreis waren gegaan dat we hadden ontdekt dat alle elementen een beroep doen op een deel van ons wat ons verrijkt en waar we ons goed bij voelen. En voor zo ver dat gevoel er nu nog niet was, dan lag er een uitnodiging in om op ontdekkingstocht te gaan, draken te verslaan en de schat die er voor een ieder van ons aanwezig was te veroveren.

Warme groet van Mandy en Suzanne, en graag tot ziens op vrijdagavond 20 mei.

 

De 5 elementen

Vrouwencirkel 22 april 2022 – 5 elementen

Vrouwencirkelavond 25 februari 2022: Werken met de Chi:

Vrouwencirkel BegeerjeVrouwZijn-Chi

Lieve vrouwen,
Het thema van de Vrouwencirkel van 25 februari 2022 was: Chi, ook wel Ki of Tsji genoemd. We hebben onze mannelijke levensenergie mogen ervaren, versterken en vieren. In het bos had ik takken verzameld met allemaal een unieke vorm die deden denken aan wapens of sleutels. Ook had ik orakelkaarten waarop energiewezens stonden afgebeeld. Het blijft me verwonderen hoe bovenstaande werkmaterialen vervolgens toegang helpen verlenen tot, in dit geval, onze unieke mannelijke energie. Het blijft me verwonderen hoe spiritueel en energetisch werken ons kan verrijken. Ook nu weer, één van de deelneemsters maakte contact met de mannelijke energiekracht in haar en ging staan voor zichzelf. Ze voelde de mannelijke energie in haar stromen en speelde uit hoe ze een grens trok naar iemand die steeds haar grenzen opzoekt en overgaat. Ze begon zich te realiseren dat ze deze grens mag trekken, dat ze voor zichzelf mag opkomen en ‘het voelde goed’. Het voelde krachtig. Het maakte blij.

Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat de mannelijke energiestroom ook nog een (lange) weg te gaan heeft om vrij te mogen stromen. Er zit nog taboe op het uiten van kracht. Zeker in een tijd waarin Poetin/Rusland Oekraïne aanvalt. Maar er is een verschil tussen Machtsvertoon en Kracht. De laatste, Kracht, gaat voor mij gepaard met gelijkwaardigheid en respect, de eerste duidelijk niet. Waar wij naar streven is een verbinding tussen hartsgebonden vrouwelijke energie en hartsgebonden mannelijke energie. Poetin zijn oorlogshandelen komt voort uit Egogebonden energie.

Het werken met de mannelijke energiestroom zal zeker nog eens aan bod komen binnen onze vrouwencirkelavonden.
Hoop je daar te ontmoeten.

Lieve groet Mandy

 

Vrouwencirkelavond vrijdag 28 januari 2022: “Nieuwjaarsritueel”:

Lieve vrouwen,

Het thema van deze eerste vrouwencirkel in 2022 was ‘nieuwjaarsintentie’. De intentie was om te ontsluieren wat tot dan toe verborgen in je zat en mag gaan stralen.
Het was een intensief proces. Er waren 3 deelneemsters en zoals altijd gaf het universum ons wat we nodig hadden.  Nadat we connectie gemaakt hadden met onze innerlijke schatten hebben we ons een weg gebaand met een zwaard, om het pad te effenen naar ons heiligdom.

De schatten werden via drie prachtige wegen naar je innerlijke heiligdom en innerlijke kracht blootgelegd:
– Door letterlijk sluiers weg te nemen met overtuigingen en opgelegde normen en waarden vanuit het verleden die onze krachten en verborgen kwaliteiten versluierden;
– Door de sjalen toe te voegen als ballast en te voelen dat ondanks de ballast, of juist door de ballast, je je heel krachtig kan voelen bij je eigen waarheid;
– en door waarden en normen/overtuigingen die door het verleden een bittere nasmaak hadden gekregen,  opnieuw te labelen en daardoor een vernieuwde waarde kregen die wel resoneert met je eigen innerlijke waarheid.

Wat werd blootgelegd was:
– een krachtige vrouw;
– mezelf zijn;
– vuurkrachtig, stevig verankerd zijn in liefde;
– sensitieve zelf zijn
– the change/ the chance

Na de cirkel kregen we info op ons af vanuit het nieuwe chinese jaar die in februari begon, de betekenis van de nieuwe maan op 1 februari, en vanuit de nummerologie de betekenis van 2-2-22. En alle drie vermelden loslaten en verbinden met je mooie innerlijke waarheid en schatten.

We nodigen je uit om eens tijd voor jezelf te nemen en op jouw manier los te laten en nieuwe waarheden en schatten te ontdekken en te integreren.
Luister buivoorbeeld naar een begeleide meditatie met als thema loslaten of empowerment of over de nieuwe maan van 1 februari;
Ga creatief aan het werk en maak twee tekeningen: één met energie die je loslaat en één met energie die je krachtiger wilt laten stromen.
Of maak een pad met kussens of stapstenen die je gaat lopen. Drie stapstenen om los te laten, en 1 eindpunt met als thema: mijn mooi nu! (Of wat dan ook; geef er vooral zelf woorden aan.

Succes dames!

De volgende vrouwencirkel is op 25 februari.

Warme groet van Mandy en Suzanne

Vrouwencirkel 28 januari 2022 – BegeerjeVrouwzijn