Mandy de Meyer – Relatietherapeute

Favourite quote:

“Ik ben vrouw.
Wat is jouw superkracht?”

 

Favourite quote:

“We dragen zoveel moois in ons mee,

Laten we er samen van genieten.”

De Begeerde Vrouw – over ons

Hallo, mijn naam is Mandy.

Net als Suzanne heb ik moeten leren om mijn VrouwZijn meer te begeren en mezelf te zijn bij anderen.

De weg die we allebei hebben afgelegd om daar te komen is verschillend. Zo kom ik uit een één-oudergezin waar intuïtie en gevoelens ons verbond met elkaar, maar ons afscheidde van de buitenwereld. Ik heb geprobeerd om me aan te passen aan de heersende norm door mijn rationele kant sterk te ontwikkelen en ik-bewust gedrag te laten zien, gebaseerd op de goedkeuring van anderen.

Mijn lijf liet me weten dat dit niet de bedoeling was: ik werd heel moe in mijn hoofd. In mijn buik voelde ik een leegte en dat er iets in mij mistte. Mijn hart wilde zich openen en wilde uit de verharding.

Dat is nu jaren geleden. Ik ben de weg van mijn hart gaan volgen:

ik luister nu naar die zachte stem die er altijd is maar eerst overstemd werd door de stem van mijn ratio,

ik doe nu waar mijn vuur groter door wordt ongeacht wat die ander daar van vindt,

ik word boos als dit is wat ik voel,

ik verbind me met de ander omdat ik dat zo voel en mijn hart er zacht door blijft en mijn buik gevuld met liefde.

Ik ben Suzanne van Campen.

Dit is mijn verhaal; mijn groeiproces tot een begeerde vrouw.

Als meisje groeide ik op in een sociale omgeving waar het ratio de boventoon voerde. Gevoel, intuïtie, spontaniteit en creativiteit waren buiten zicht.
Ik gebruikte mijn inschikkelijke en volgzame aard om bij anderen af te lezen wat er van mij verwacht werd; en maakte mijn eigen verlangens en behoeften ondergeschikt aan de verwachtingen van anderen.
Ik ontwikkelde mijn zorgzaamheid en zette mijn leven in het teken van zorgen voor de ander.
Maar het leven verlangde meer van mij. Keer op keer kwam ik in situaties terecht die een beroep deden op de touwtjes in eigen handen pakken, leiding nemen over mijn eigen leven, ontdekken wat bij mij hoort, en dat manifesteren in het dagelijkse leven.

Ik heb geleerd om mijn kwaliteiten in te zetten zonder afbreuk te doen aan mijzelf, maar ook zonder de ander buiten te sluiten. Ik durfde ook kwaliteiten te gaan gebruiken die ik in de loop van de tijd uit mijn leven had gebannen omdat ze mij te veel pijn hadden gebracht.
Ik kan nu zacht en open zijn zonder gedomineerd te worden en zonder mij ondergeschikt te voelen. Intuïtie en spiritualiteit zijn een rode draad in mijn leven geworden. Het geeft mij een waardevol gevoelsleven en het laat mij verankerd voelen op momenten dat alles om mij heen onmacht uitademt.