Vrouwencirkelavond 24 april 2020: “De Helende Cirkel 2.0”:

 

Lieve dames, tijdens de vrouwencirkel van 24 april 2020 komt een ander bijzonder aspect van het sjamanistische medicijnwiel aan bod. Dit alles in voorbereiding op een buitensessie waarbij het hele medicijnwiel opgesteld zal worden. Wel in aangepaste vorm in verband met de Coronapandemie.

Waar de vorige keer de zieldieren die bij het medicijnwiel horen in het middelpunt stonden; staat deze keer het helende aspect centraal. Dit is ook een wezenlijk onderdeel van het sjamanistische medicijnwiel.

Er volgen drie thuisopdrachten en we eindigen met het sturen van heling via chanten op de vrouwencirkelavond van 24 april. Gewoon vanuit je eigen luie stoel, en toch in verbinding met de andere vrouwen van de vrouwencirkel.

Chanten is heling brengen via stemgeluid/trilling. Er zijn talloze andere manieren. Ga jij de uitdaging aan om tijdens de drie thuisopdrachten je te verbinden met drie van deze andere manieren?
Je kunt meedoen door te bellen met Suzanne (06 220 767 59) of Mandy (06 155 781 82). Of door ons contactformulier in te vullen: https://begeerjevrouwzijn.nl/?page_id=14

Lieve groeten, Mandy en Suzanne

Medicijnwiel van SunBear - begeer je vrouwzijn

Terugblik vrouwencirkelavond 27 maart 2020 

“De Helende Cirkel”:

Het was een avond met een primeur. Want het was onze eerste vrouwencirkel die we draaien zonder dat we bij Sarvata bij elkaar zijn gekomen. Door de maatregelen rondom het coronavirus waren we overgestapt op een alternatief. Via de WhatsApp van Begeer Je Vrouw-zijn hebben Mandy en ik opdrachten doorgegeven en op de avond zelf was er een meditatie.

In de week voorafgaand hadden we ieder ons verdiept in ons zielsdier en daarop volgend een altaar gemaakt, opgedragen aan ons zielsdier. Ofwel opgedragen aan onszelf, want ons zielsdier representeert de energie van onze ziel.
Ieder van ons had een mantra paraat, en denkbeeldig legden we onze linkerhand in de hand van een ander om een energetische cirkel te creëren, voorafgaande aan de meditatie.

En toen was het 10 minuten stil.
En er gebeurde heel veel! Het was met recht een helende cirkel.
Reacties waren: ‘Ik heb iets losgelaten wat geblokkeerd was en ik voelde licht naar buiten stralen. ” ; ” Ik moest vooral huilen “; “Ik voelde vrediger met wat is” ; “Ik voelde spiralen van energie in mij en een roterende energie buiten mij die een cirkel vormde an ons. En vanuit de kern van de cirkel scheen licht omhoog.”

Het was een hele bijzondere ervaring om te ervaren dat verbinding en heling op afstand zo krachtig kan werken.

Altaren Zielsdieren

Vrouwencirkel Nijmegen - Altaren vrouwencirkelavond 27 maart 2020

Vrouwencirkel 28 februari 2020: “Activeer de sleutel tot je vurig zelfvertrouwen”

We gingen aan de slag met het thema: Activeer de sleutel tot je vurig zelfvertrouwen.
Bij een verkenningsrondje werd al gauw duidelijk dat iedereen wel in contact kon komen met het gevoel van zelfvertrouwen maar dat het woord vurig ervoor niet bij iedereen als dusdanig werd ervaren in combinatie met het gevoel van zelfvertrouwen.

In een begeleide visualisatie werden we meegenomen naar een plek waar een schatkist lag te wachten om geopend te worden. Een schatkist met een dosis aan vurig zelfvertrouwen om nog meer in ons leven vanuit zelfvertrouwen te handelen.
Het mooie van werken in een groep is dat alles wat individueel gaat stromen, bij de anderen ook een boost geeft, waardoor je elkaar helpt en samen iets krachtigs neerzet wat groter is dan de som der delen. En dat was voelbaar!

Iets neerzetten dat groter is dan de som der delen, in verbinding met anderen. dat zijn mooie kwaliteiten van de vrouwelijke energie. Een vuurtje in je voelen branden om tot actie te komen dat is een mooie kwaliteit van de mannelijke energie. De samenwerking tussen beide energieën is het meest krachtige wat je kan bereiken.

Met een goed gevoel, een sterker vertrouwen in ons eigen kunnen en onze mogelijkheden gingen we weer naar huis. Het was weer een prachtige avond om op terug te kijken.

 

 

Begeer je vrouwzijn - Sleutel tot je Vurige Zelfvertrouwen

Vrouwencirkel 31 januari 2020: “Verhalen verbinden ons”

Begeer je Vrouwzijn - Vertel je Verhaal
Dit keer lieten we ons inspireren door het bordspel: 360 verhalen. Als er iets is wat ons verbindt dan is het dat iedereen vol zit met verhalen. Het bordspel sprak ons creatief denken aan door te verhalen over een bepaalde leeftijdsperiode vanuit thema’s als respect, moed, schaamte, hoop, twijfel en trots. Er kwamen grappige verhalen, beladen verhalen, intense verhalen en liefdevolle verhalen.
En alle verhalen spiegelden een stukje van ons als persoon, van de kracht en liefde die in ons allen zit terwijl we dealen met de ingrediënten die we op ons bordje krijgen.
We eindigden de avond met het Aloha ritueel. Een ritueel doet een beroep op een stukje innerlijke beleving waar woorden geen plek hebben, terwijl er tegelijkertijd een verhaal vertelt wordt. Een mooie tegenbalans na de vele woorden die we met elkaar gedeeld hadden. En wederom een prachtige manier om met elkaar te verbinden.