Lieve vrouwen,
Warme dagen gewenst, vanuit gevoel van verbondenheid met elkaar. Met iedere dag een scheutje verwenenergie, om te vieren dat we allemaal uniek zijn en waardevol, boordevol met vele kwaliteiten van de vrouwelijke en mannelijke energie.

De eerstvolgende vrouwencirkel is op vrijdagavond 29 januari 2021 bij Sarvata in Nijmegen.We hopen je te mogen begroeten voor wederom een jaar waarin we de vrouwelijke energie vieren; met activiteiten, gevoel van verbondenheid en samen delen.

Warme groet, Mandy en Suzanne

Vrouwencirkel 4 december 2020: Verwenavond:

Het was de laatste samenkomst in 2020, we zaten vlak voor sinterklaasavond en midden in de donkere dagen voor kerst.Mooie insteken om eens een lekkere verwenavond te houden met elkaar, in het teken van de vrouwelijke energie. Voor de fysieke en innerlijke mens was volop gezorgd. We begonnen smudgen; het reinigen van de aura met witte salie. Daarna trokken we een kaart van de orakelset ‘De Wijsheid van de Vrouwelijke Ziel’. Dit deden we terwijl we onze intentie afgestemd hadden op de energie van verwennen. En zoals altijd met orakelkaarten, trokken we allemaal een prachtige kaart met een prachtige boodschap die ons op het lijf geschreven was.

Vervolgens hebben we een plekje gezocht in de ruimte om te gaan genieten van muziek terwijl we onze persoonlijke boodschap op ons in lieten werken. Nog verstild van de heerlijke klanken en onze innerlijke reis kwamen we weer overeind en masseerden we meridiaanpunten op onze handen met geurende olie. En na een rondje delen zat er weer een heerlijke avond op.

Maanritueel voor dankbaarheid

De vrouwencirkels volgen het 28 daagse ritme van de maan. Het maken van Volle maanwater is bij uitstek een thema voor de vrouwencirkel. Het past helemaal bij vrouwelijke energie. En juist de vrouwelijke energie is wat wij in het zonnetje zetten tijdens onze vrouwencirkels.

Hoe doe je een maanritueel:

– Zorg dat je op de avond van volle maan ongestoord een moment voor jezelf hebt;
– Neem een groot glas water en sluit je handen eromheen;
– Voel waar je dankbaar voor bent,
– Laat het gevoel van dankbaarheid door je lijf heen stromen;
– en via je handen het water instromen;
– Herhaal bovenstaande totdat je het gevoel hebt dat je jouw dankbaarheid naar het water hebt gebracht;
– Hef dan het glas op naar de volle maan en dank haar en het universum;
– Neem een slokje van dit water en offer een teug aan moeder Aarde;
– En zet de rest van het water deze nacht in het Maanlicht. ( https://www.heksenkruid.info/maanwater/ ) 

Sluit je ritueel af door op je eigen wijze dankbaarheid te uiten naar de Maan en alles waar je dankbaarheid voor voelt. De vrouwencirkel ging je al voor, getuige de foto’s die zijn toegevoegd.

Begeerje Vrouwzijn – Vrouwencirkel 6 oktober 2020

Vrouwencirkel 9 oktober 2020: Handelen vanuit Overgave en Zelfvertrouwen:

Overgave is Vertrouwen. Overgave is het moment dat je besluit het idee los te laten dat je overal controle op hebt. Door je over te geven aan iets doe je een sterk appèl op je vertrouwen. Vertrouwen op dat het leven je geeft wat je nodig hebt, vertrouwen op je lichaam, erin vertrouwen dat je de kracht en wijsheid hebt om mee te gaan met wat op je pad komt. Heb jij dat ook, dat je vaak op een punt komt waarbij je gedachtes (grote) twijfels zaaien? En waarbij je vaak twijfelt aan jezelf; “Kan ik dit wel aan?”, “Maak ik niet opnieuw dezelfde fout?”, “ik wil het wel heel graag, maar ik weet ook zeker dat ik het niet kan”. Dat vraagt om Vertrouwen, zowel op jezelf als op het Hogere. Niet makkelijk om te besluiten te leven vanuit Vertrouwen, want het is een ongrijpbaar concept, evenals Overgave

Overgave en Vertrouwen is een hele belangrijke energiestroom die je laat leven vanuit een flow, met plezier en gemak en het maakt je weerbaarder. Als je weet wat Vertrouwen je kan brengen dan wordt het al meer concreet. Want als bovenstaande aspecten aanwezig zijn dan ben je in contact met de energiestroom van Vertrouwen. Als deze aspecten niet aanwezig zijn, dan weet je dat je leven bijsturing nodig heeft.

Vrijdagavond 9 oktober gaan we Overgave en Vertrouwen verkennen. Het belooft wederom een mooie avond te worden, want hoe dan ook is vertrouwen een prachtige en krachtige energiestroom waar je heel erg blij van wordt.

Lieve groeten, Mandy en Suzanne

 

Vrouwencirkel 11 september 2020: De drie hoofden van Hecate als hulpmiddel bij het maken van keuzes:

Wellicht herkennen jullie het volgende: je staat voor het maken van een (belangrijke) keuze en je weet niet welke je keuze je moet maken. Je overziet je keuzes niet of je bent om de verkeerde keuze te maken. Allerlei gedachtes dwarrelen door je hoofd en vechten voor je aandacht. Het is net alsof je 3 hoofden hebt met alle drie hun eigen gedachtegang en interne motivatie. We hebben ons vanavond verdiept in 1 van onze keuzemomenten. Met behulp van een energetische oefening hebben we de “Hecate”energiestroom op gang gebracht met als doel meer verbinding en eenheid te brengen tussen de 3 stemmen in je hoofd, zodat er consensus bereikt wordt over de keuze die je wil/moet gaan maken.

Prachtig toch weer, om te zien bij onze vrouwen dat er meer rust in hen is ontstaan na de energetische oefening, en hoe de contacten zich verdiepten.
Lieve groet, Mandy en Suzanne

Begeer je vrouwzijn – vrouwencirkel 11 september 2020

Door de Leeuwenpoort: 14 augustus 2020

Vrouwencirkel 14 aug 2020 – Door de Leeuwenpoort heen

Terugblik vrouwencirkel 14 augustus 2020

De leeuwenpoort staat voor die momenten of situaties in je leven die je liever skipt, diep wegstopt in je binnenste en/of met lange tanden tegenaan kijkt.

Het zijn momenten die om moed vragen. De moed om de situatie aan te gaan, de moed om voor jezelf te erkennen dat je je alleen voelt, dat angst, onzekerheid en wellicht schaamte bepalend zijn voor je gevoel en handelen. Het zijn ook momenten waarin innerlijk van je gevraagd wordt  een beroep te doen op een kwaliteit in jezelf waar je niet vaak gebruikt van maakt, of zelfs liever niet gebruik van maakt. En je daadkracht om ermee om te gaan wordt bepaald door je innerlijke verlangen. Datgene wat recht uit het hart komt en dat je elementen aanreikt waar je je heel goed bij voelt.

Allemaal gaven we in een tekening weer wat er in ons opkwam bij het thema ‘door de leeuwenpoort gaan’. Voor de één was dat het verlangen dat opkwam, voor de ander waren dat de ingrediënten die hielpen om tot een moedige daad te komen en voor weer een ander waren dat de kwaliteiten in zichzelf waar kracht uit werd geput. Of een combi van deze drie. Na afloop hebben we de tekeningen in een kring gelegd en we ervaarden dat een combi, met één of meerdere tekeningen van de ander, de energie van je eigen tekening versterkten.

Het liet wederom ervaren dat we allemaal zoveel mooie kwaliteiten in onszelf hebben. En dat we, ondanks onze eigen uniciteit, dezelfde symbolische thema’s doormaken. En natuurlijk ook dat we elkaar versterken, en spiegelen en liefdevol hulp aanreiken.

Terugblik Vrouwencirkel 17 juli 2020: “Je innerlijke kompas van schaduw en licht”

De intentie achter dit thema was dat je gedachten bepalend zijn voor hoe je je voelt, en daaruit voortkomend hoe je handelt. We waren de avond nog niet gestart en er kwam naar voren dat meerdere deelnemers een connectie hadden gehad met de dolfijn, voorafgaand aan de cirkel. Dat gegeven hebben we beschouwd als een teken van het universum om de energie van de dolfijn mee te nemen gedurende de avond. Tezamen met de aandacht die we gaven aan de jarige jet in ons midden werd een avond met veel luchtigheid, plezier en dankbaarheid. Het maakte dat de schaduwkanten stukken lichter aanvoelde, en de warmte en het plezier dat het gaf namen we in dankbaarheid mee naar huis. Een volmondig ja!, dat de energie waarmee je naar iets kijkt bepalend is voor hoe het wordt ervaren en voor hoe je ermee omgaat.

Vrouwencirkel 17 juli 2020:

Begeer je vrouwzijn – Stralende Circuits

Terugblik Vrouwencirkel 5 juni 2020: “Bloemmaan”

Met de volle maan aan de hemel, helaas niet zichtbaar, extra krachtig omdat de maan in juni dichter bij de aarde is dan in andere maanden, gingen wij aan de slag met een volle maanritueel.
Bloemmaan staat in het teken van je verbinden met wat je wenst voor jezelf om naar toe te groeien.
Er was papier om te verwoorden waar je naar verlangde en wat je voor jezelf wilde creëren. En er was papier om te verwoorden wat je los wilde laten omdat datgene je anders in de weg zou staan om je verlangde toekomstbeeld concreet te maken.

Daarna gingen we naar buiten. Met het element vuur verbrandde we ons strookje met datgene wat we wilde loslaten, om de energie door het vuur te laten transformeren tot steunende energie.
Daarna drenkte we onszelf in het element water om de vrijgekomen leegte te zuiveren en te vullen met intentie.
De tak op tafel was meegekomen uit het bos, als aarde element, en de buitenlucht diende als lucht element. Waarmee de cirkel rond was, net als de ronde cirkel van de maan.

Er werd gelezen uit het 13 manenboek, over de bloemmaan.
Mooie woorden die ons verbinden met het gebruik om te leven met het ritme van de maanenergie.
Als afsluiter kregen we als verrassing van één van de deelnemers 3 bloemen. Drie bloemen die uitgekozen waren, passend bij het karakter van de personen.
Wat een mooi gebaar! Echt een aanrader om te gebruiken om iemand te verrassen.

BLOEMMAAN 5 JUNI 2020

BegeerjeVrouwzijn – vrouwencirkel 5 juni 2020

Vrouwencirkelavond 24 april 2020: “De Helende Cirkel 2.0”:

 

Lieve dames, tijdens de vrouwencirkel van 24 april 2020 komt een ander bijzonder aspect van het sjamanistische medicijnwiel aan bod. Dit alles in voorbereiding op een buitensessie waarbij het hele medicijnwiel opgesteld zal worden. Wel in aangepaste vorm in verband met de Coronapandemie.

Waar de vorige keer de zieldieren die bij het medicijnwiel horen in het middelpunt stonden; staat deze keer het helende aspect centraal. Dit is ook een wezenlijk onderdeel van het sjamanistische medicijnwiel.

Er volgen drie thuisopdrachten en we eindigen met het sturen van heling via chanten op de vrouwencirkelavond van 24 april. Gewoon vanuit je eigen luie stoel, en toch in verbinding met de andere vrouwen van de vrouwencirkel.

Chanten is heling brengen via stemgeluid/trilling. Er zijn talloze andere manieren. Ga jij de uitdaging aan om tijdens de drie thuisopdrachten je te verbinden met drie van deze andere manieren?
Je kunt meedoen door te bellen met Suzanne (06 220 767 59) of Mandy (06 155 781 82). Of door ons contactformulier in te vullen: https://begeerjevrouwzijn.nl/?page_id=14

Lieve groeten, Mandy en Suzanne

Medicijnwiel van SunBear – begeer je vrouwzijn

Terugblik vrouwencirkelavond 27 maart 2020 

“De Helende Cirkel”:

Het was een avond met een primeur. Want het was onze eerste vrouwencirkel die we draaien zonder dat we bij Sarvata bij elkaar zijn gekomen. Door de maatregelen rondom het coronavirus waren we overgestapt op een alternatief. Via de WhatsApp van Begeer Je Vrouw-zijn hebben Mandy en ik opdrachten doorgegeven en op de avond zelf was er een meditatie.

In de week voorafgaand hadden we ieder ons verdiept in ons zielsdier en daarop volgend een altaar gemaakt, opgedragen aan ons zielsdier. Ofwel opgedragen aan onszelf, want ons zielsdier representeert de energie van onze ziel.
Ieder van ons had een mantra paraat, en denkbeeldig legden we onze linkerhand in de hand van een ander om een energetische cirkel te creëren, voorafgaande aan de meditatie.

En toen was het 10 minuten stil.
En er gebeurde heel veel! Het was met recht een helende cirkel.
Reacties waren: ‘Ik heb iets losgelaten wat geblokkeerd was en ik voelde licht naar buiten stralen. ” ; ” Ik moest vooral huilen “; “Ik voelde vrediger met wat is” ; “Ik voelde spiralen van energie in mij en een roterende energie buiten mij die een cirkel vormde an ons. En vanuit de kern van de cirkel scheen licht omhoog.”

Het was een hele bijzondere ervaring om te ervaren dat verbinding en heling op afstand zo krachtig kan werken.

Altaren Zielsdieren

Vrouwencirkel Nijmegen – Altaren vrouwencirkelavond 27 maart 2020

Vrouwencirkel 28 februari 2020: “Activeer de sleutel tot je vurig zelfvertrouwen”

We gingen aan de slag met het thema: Activeer de sleutel tot je vurig zelfvertrouwen.
Bij een verkenningsrondje werd al gauw duidelijk dat iedereen wel in contact kon komen met het gevoel van zelfvertrouwen maar dat het woord vurig ervoor niet bij iedereen als dusdanig werd ervaren in combinatie met het gevoel van zelfvertrouwen.

In een begeleide visualisatie werden we meegenomen naar een plek waar een schatkist lag te wachten om geopend te worden. Een schatkist met een dosis aan vurig zelfvertrouwen om nog meer in ons leven vanuit zelfvertrouwen te handelen.
Het mooie van werken in een groep is dat alles wat individueel gaat stromen, bij de anderen ook een boost geeft, waardoor je elkaar helpt en samen iets krachtigs neerzet wat groter is dan de som der delen. En dat was voelbaar!

Iets neerzetten dat groter is dan de som der delen, in verbinding met anderen. dat zijn mooie kwaliteiten van de vrouwelijke energie. Een vuurtje in je voelen branden om tot actie te komen dat is een mooie kwaliteit van de mannelijke energie. De samenwerking tussen beide energieën is het meest krachtige wat je kan bereiken.

Met een goed gevoel, een sterker vertrouwen in ons eigen kunnen en onze mogelijkheden gingen we weer naar huis. Het was weer een prachtige avond om op terug te kijken.

Begeer je vrouwzijn – Sleutel tot je Vurige Zelfvertrouwen

Vrouwencirkel 31 januari 2020: “Verhalen verbinden ons”

Begeer je Vrouwzijn – Vertel je Verhaal
Dit keer lieten we ons inspireren door het bordspel: 360 verhalen. Als er iets is wat ons verbindt dan is het dat iedereen vol zit met verhalen. Het bordspel sprak ons creatief denken aan door te verhalen over een bepaalde leeftijdsperiode vanuit thema’s als respect, moed, schaamte, hoop, twijfel en trots. Er kwamen grappige verhalen, beladen verhalen, intense verhalen en liefdevolle verhalen.
En alle verhalen spiegelden een stukje van ons als persoon, van de kracht en liefde die in ons allen zit terwijl we dealen met de ingrediënten die we op ons bordje krijgen.
We eindigden de avond met het Aloha ritueel. Een ritueel doet een beroep op een stukje innerlijke beleving waar woorden geen plek hebben, terwijl er tegelijkertijd een verhaal vertelt wordt. Een mooie tegenbalans na de vele woorden die we met elkaar gedeeld hadden. En wederom een prachtige manier om met elkaar te verbinden.