Vrouwencirkel 6 december 2019: Werp Licht Op Je Missie…

Om licht te werpen op onze missie zijn we een labyrint gaan tekenen.

Omdat we vanuit onze intuïtie het labyrint wilden tekenen zijn we eerst gaan dansen op heerlijke Afrikaanse muziek. Even helemaal opgaan in de beat van de muziek en het gevoel dat vrij bewegen geeft.

Daarna waren we klaar voor het lege vel dat op ons lag te wachten met de kleurpotloden. Direct bij het oprapen van het potlood ontstond er een innerlijke dialoog, die al heel veel vertelde over onszelf. Het labyrint ging dan ook gepaard met een lijstje met kanttekeningen. De prachtigste tekeningen kwamen te voorschijn, met daarbij openhartige verhalen die ons allemaal een mooie boodschap gaf om mee te nemen naar ons dagelijks leven.

Het is heerlijk om voor twee uur even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen en bezig te zijn met niet alledaagse bezigheden. Die ons ook weer gespreksstof oplevert die voldoening geeft, en een behoefte vervult waar we niet altijd direct van bewust zijn dat die er was.

Vrouwencirkel begeer je vrouwzijn-Labyrint C
Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn Nijmegen
Vrouwencirkel Nijmegen Begeer je Vrouwzijn
Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn Nijmegen
Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn Nijmegen
Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn Nijmegen

Vrouwencirkel 8 november 2019: ``Hoe komen prikkels minder hard binnen?``

Thema De begeerde vrouw – De Koningin heerst

Het binnenkomen van prikkels is bij uitstek een onderwerp voor hoog gevoelige vrouwen.
Dat bleek ook wel uit de persoonlijke verhalen die gedeeld werden. Hoe verschillend de verhalen ook waren; we waren het er allemaal over eens dat het binnenkomen van verstorende prikkels samenhangt met hoe stevig je in je eigen vel zit. Dit laatste hebben we getest bij elkaar met pendelstaven. De pendelstaven waren ideaal om bijvoorbeeld zichtbaar te maken of je krachtig of zwak geaard of gecentreerd bent.
Hoe heerlijk het ook is om hulpmiddelen te hebben om iets visueel te maken; we ervaarden allemaal dat ons gevoel de meest krachtige leidraad is om op te varen.
Persoonlijk heb ik (Suzanne) de avond weer als een warm bad ervaren. Wat is het heerlijk om te praten over onderwerpen waar in de dagelijkse conversaties geen plek voor is.

Vrouwencirkel 11 oktober 2019: ``Energie als medicijn``

Begeer je vrouwzijn – Stralende Circuits

Als (hoog)sensitieve wezens, waarin we zo gevoelig zijn voor prikkels en stemmingen van buiten af, is het heel fijn om energetisch te werken. Juist de gevoeligheid maakt dat werken met energie een grote invloed kan hebben op ons lichaam.
En dus doken we in het werken met energie. We maakten kennis met het werken met de meridianen door onze elektrische magnetische handen te gebruiken door te wrijven, masseren en kloppen langs de meridiaan lijnen.
Daarna gingen we aan de slag met de chakra’s. Ook hier gebruikten we onze handen om de chakra’s op te schonen en weer in balans te brengen.
We sloten af met het testen van de invloed van voedsel op de energie van het lichaam.
Het gaf ons allemaal een heel goed gevoel. Het was fijn om met elkaar bezig te zijn en verrassend hoe eenvoudig het werken met energie als medicijn is en wat een fijne uitwerking het geeft.

Vrouwencirkel 13 september ``Laat je hart spreken``

laatjehartspreken

Waar in augustus het thema uitbundigheid en luchtigheid opriep, bleek het dit thema meer ingetogen. Het is geen makkelijk thema.

De opstelling waar we voor gekozen hadden om inzicht te krijgen op de verlangens van het hart, liet zien dat er een spanning was tussen hart en hoofd. Het volgen van het hart voelt heel erg goed maar geeft ook spanning naar buiten toe omdat het niet altijd past in wat sociaal wenselijk of gewoon is.

Ook de individuele visie op leven na de dood en de aanwezigheid van overledenen, energetische wezens en de invloed van het universum op het leven hier op aarde hangt helemaal samen met het laten spreken van je hart. En omdat ieder hart uniek is, waren de visies ook verschillend. Het was fijn om je hart te laten spreken zonder er op veroordeeld te worden.

Vrouwencirkel 2 augustus 2019: ``Let The Sunshine In``

bjvz 2 aug2

Samen hebben we op vrijdagavond 2 augustus het thema ‘Let the Sunshine in’ verkend.
We begonnen met een zonnetje op onze hand. Voelbaar en zichtbaar namen we de zonnestralen met ons mee. We liepen naar een nabij gelegen park. Het park riep bij ons allemaal een gevoel van troosteloosheid op, en onze eerste gevoelsreactie was om door te lopen, op zoek naar een plek die beter paste bij het thema. Maar we besloten om te ontdekken of onder dat gevoel van troosteloosheid zonnestralen te ontdekken waren. En die waren er volop! Het bracht ons zelfs in een ondeugende stemming en we hadden veel schik met elkaar.

We waren het er allemaal over eens dat zonneschijn intenser binnenkomt als er schaduw aanwezig is om te verdrijven.
Ook op onze weg terug kwamen we in het donker nog zonnestralen tegen. Wat hebben we genoten.

Vrouwencirkel 5 juli 2019: ``Laat jouw Licht Stralen``

Vrouwencirkel Nijmegen – Laat jouw licht stralen
De vrouwencirkel van vrijdagavond 5 juli 2019 stond in het teken van “jouw licht laten stralen”, en dus ook in het teken van wat je weerhoudt en wat jou kan helpen om te stralen, We hadden een mooie locatie gevonden bij het voormalige pensionaat “Sancta Maria”. En we hebben wat moeder natuur ons daar bood, ingezet voor onze individuele processen. Het voelde voor Suzanne en mij goed om te starten met een begeleide meditatie om ons beter te verbinden met de aarde. En het was een wens van één van de deelneemsters om samen met ons te zingen en daarbij te begeleiden op gitaar. Ze heeft zichzelf, en ook de andere deelneemsters, hiermee de uitnodiging gegeven om uit de comfortzone te stappen, in de groeizone, richting het licht laten stralen in jezelf. Voor mij ging het vandaag over nog meer het licht binnenlaten. Het licht wat door het bladerdek van de boom op je schijnt, en ook het licht wat je zelf uitstraalt en wat dan weer door anderen teruggereflecteerd wordt. Het is soms even schrikken wat er in je geraakt wordt. Oude pijn van ‘niet genoeg zijn’, of de pijn van iets niet waargemaakt hebben, kan dan in de weg staan om je eigen licht te zien. Dan is het fijn als anderen je teruggeven hoe zij jouw licht hebben zien stralen.
Lieve groeten, ook namens Suzanne, Mandy
Vrouwencirkel 5 juli 2019 – laat het licht binnen 2

Vrouwencirkel 7 juni 2019: Ik ben het waard om Goed voor Mezelf te Zorgen``

nor
De Vrouwencirkel van 7 juni stond in het teken van ‘beïng Present” en jezelf toestaan om te genieten van je ‘quilty pleasures’. Het was wederom een mooie en inspirerende bijeenkomst. In de aanloop werden we al uitgedaagd door de voorbode van een naderende storm, om bewust te kiezen ‘present’ te zijn. We hebben onze quilty pleasures gedeeld, en vooral ook degene waar we ons voor schaamden of schuldig over kunnen voelen: Genieten van horror of van harde muziek als je de 50 gepasseerd bent, of allemaal lekkere dingen voor jezelf kopen en die dan achter elkaar lekker oppeuzelen, en ook nog een jaar vastknopen aan je sabbatical terwijl je man het inkomen binnenbrengt. Om onszelf vrij te maken van schuldgevoelens hebben we onze buiken los gedanst, en afgesloten met uitspreken dat we ‘het waard zijn om …” Ja inderdaad, wij zijn het waard om goed voor onszelf te zorgen, wij zijn het waard om de tijd te nemen om uit te vinden wat we willen met ons leven, we zijn het waard om gezien te worden, we zijn het waard om geld te investeren in onszelf. “And it feels good”

Vrouwencirkel 12 april 2019: Laat jouw licht stralen:

Vrouwencirkel Begeer je Vrouwzijn – 12 april 2019
Voor het eerst met deze 5 bijzondere vrouwen samengekomen. Dat is altijd even aftasten. Maar we hebben de weg naar de verbinding met elkaar gevonden. Wat ons in ieder geval verbind, is dat we allemaal het verlangen voelen om ons te verbinden met andere vrouwen en te werken met de zachte, vrouwelijke energie, en ‘vrouwendingen’ doen. In ons dagelijks bestaan raken we allemaal het contact kwijt met deze zachte energie, en staan we terugkerend op de overlevingsstand. En wat zo fijn was, is dat je in deze vrouwencirkel niet hoeft te overleven. Je mag er zijn, je bent welkom met alles wat in je leeft. Jouw levenslicht mag gezien worden en doet er toe.

Vrouwencirkel 10 mei 2019: Ontdekken van de mannelijke energiestroom:

Vrouwencirkel 10 mei 2019 – Artemisenergie
Hmm, Artemis, dat is toch die godin die met haar nimfen en pijl en boog door de bossen rende? Heb ik daar ook kenmerken van dan? Ja, we hebben allemaal overeenkomsten met haar. Artemis was een godin met heel veel mannelijke energie. Ze staat symbool voor dat deel in ons wat onafhankelijk wil zijn en goed voor zichzelf zorgt. Ze was beschermer van vrouwen in nood, en een boegbeeld bijvoorbeeld van de vrouwenemancipatie. Maar ze was ook godin van de maan, en beschermster van de natuur en de dieren. In eerste instantie leefde de godin niet zo bij de deelneemsters, maar gaandeweg de avond kwam ze tot leven, en is ze vastgelegd in onze collages. En we hebben allemaal zo onze eigen verlangens op dit vlak. Zo wil de ene vrouw meer voor zichzelf durven opkomen en zichzelf laten zien, en voelt de andere vrouw dat ze meer in contact wil komen met haar spirituele kant en naar binnen wil keren.